Tro Land Cruiser

Toyota Land Cruiser har en lang tradisjon å ta vare på. Ikke la deg lure av at den nå likner RAV4, nye Land Cruiser er like kompetent i terrenget som forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

ALHAMBRA (DinSide Motor):Og den er enklere å ha med å gjøre med gjørme under hjulene. Toppmodellen har dessuten fått elektronikk som gjør livet lettere blant stubber og stein.

Sett på lillebror

RAV4 er en suksess på det europeiske markedet. Nye Land Cruiser har klare designlikheter med lillebror både utvendig og innvendig. På bilder er nok likheten størst, RAV4 blir veldig liten ved siden av storebror i virkeligheten.

Interiøret er åpent og ryddig, og med den karakteristiske midtkonsollen som vi kjenner fra flere Toyota-modeller. Det var stort sett kun velutstyrte modeller tilgjengelig under lanseringen, og de elektrisk justerbare skinnsetene var gode til tross for litt kort sittepute. Også passasjeren sitter godt, det er blant annet mulig å regulere vinkelen på bakseteryggen.

Den tredje seteraden er å betrakte som nødseter, spesielt for Landcruiser i forhold til konkurrentene er at setet har plass til tre personer – Land Cruiser kan dermed markedsføres som en åtteseter.

Den virkelige revolusjonen

Den største forandringen ligger i at Toyota har tatt i bruk en Torsen-differensial til å fordele kreftene til for- og bakaksel. Nye Landcruiser er blitt merkbart bedre å kjøre på landeveien. Normalt fordeles kraften i forhold 40/60 til for- og bakaksel, ved hjulspinn endres fordelingen fra inntil 29/71 til inntil 53/47.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer