Menn bak rattet

Tror de er best, krasjer mest

I en fersk undersøkelse svarer dobbelt så mange menn som kvinner at de er svært gode til å kjøre på vinterføre. Men de krasjer dobbelt så mye.

MANNFOLK BAK RATTET: Menn tror de er mye bedre enn kvinner til å kjøre bil på vinterføre, men har flere forbikjøringsulykker, utforkjøringer og andre alvorlige ulykker enn kvinnene. Foto: Rune Korsvoll
MANNFOLK BAK RATTET: Menn tror de er mye bedre enn kvinner til å kjøre bil på vinterføre, men har flere forbikjøringsulykker, utforkjøringer og andre alvorlige ulykker enn kvinnene. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å kjøre bil på mørke og glatte vinterveier kan være utfordrende. Men hvor utfordrende synes norske sjåfører det er, og hvem er det som har mest tro på seg selv bak rattet?

I en fersk undersøkelse har YouGov på vegne av Goodyear spurt et representativt utvalg av 1 000 norske bilførere om hvor gode de mener de er til å kjøre bil på norske vinterveier.

Svaret er kanskje ikke overraskende: 63 prosent av mennene svarer at de kjører veldig bra eller bra på vinterføre. Blant kvinnene er det bare 43 prosent som svarer det samme.

- Jeg er veldig dårlig

I den andre enden av undersøkelsen innrømmer 11 prosent av kvinnene at de er veldig dårlige eller dårlige på vinterføre, mens bare 4 prosent av mennene svarer det samme.

Det er med andre ord ingenting i veien med selvtilliten til mennene bak rattet. Hvor gode mennene egentlig er til å kjøre bil på vinterføre, gir forsikringsselskapenes skadestatistikk et godt svar på. Den tyder på at selvtilliten og dyktigheten ikke alltid er den samme.

Menn i alvorlige ulykker

Ser vi på de mer alvorlige ulykkene i trafikken som ble meldt inn til selskapene i de tre første månedene i 2021, så viser de følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer