Tror elbil-fordelene vil forsvinne

Frykter at det snart kan bli mindre økonomisk gunstig å kjøre elbil.

Publisert
Sist oppdatert

Som også DinSide skrev tidlig i august, er elbilsalget på vei oppover. Så langt i år (utgangen av juli) er det solgt 890 rene elbiler. I tillegg kommer hybridene.

Det er også forventet at elbilsalget kommer til å øke ytterligere etterhvert som Nissan Leaf begynner å nå kundene sine.

Elbilen blir nummer én: I motsetning til hva mange forestiller seg, blir elbilen det foretrukne transportmiddelet til daglig.

Hittil har elbil-eiere kunnet nyte godt av en rekke avgiftslettelser og andre goder som har gjort daglig drift og bruk av elbilen økonomisk gunstig. Etterhvert som stadig flere nå kjøper elbil, frykter bilorganisasjonen KNA at det snart kan bli mindre økonomisk gunstig å kjøre og eie elbil i Norge.

– De avgiftsmessige fordelene ved å kjøpe og kjøre elbil i Norge er best i verden. Det er en økonomisk gullpakke som gjør at staten går glipp av store inntekter. Ettersom stadig flere skaffer seg elbil, tror vi flere fordeler vil forsvinne, sier president Erik Hillesund i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) i en pressemelding.

Hva synes du om elbiler og de fordelene som elbil-eiere i dag får? Stem i avstemmingsobjektet til høyre, og si mer om hva du mener i debatten nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer