Hyundai i30 N

Tror fersk GTI-konkurrent vil bli morsom på norske veier

Med Hyundai i30 N lager BMWs tidligere M-sjef spennende GTI-konkurrent fra Sør-Korea.

HYUNDAI I30 N: Sørkoreanerne håper å stjele GTI-kunder med sin nye satsning på høyytelsesbiler tilpasset Norge. Foto: Hyundai
HYUNDAI I30 N: Sørkoreanerne håper å stjele GTI-kunder med sin nye satsning på høyytelsesbiler tilpasset Norge. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

Hyundai i30, som ble lansert i helt ny støpning for bare noen måneder siden, er en utmerket kompaktbil, men den har en relativt anonym tilværelse i skyggen av mer kjente biler i klassen som VW Golf og Ford Focus. Det skal en ny N-utgave forsøke å gjøre noe med. N?

«N» for Namyang, hvor Hyundai har sitt tekniske utviklingssenter. Det er i denne sørkoreanske byen ideen for sportsbilen ble født. «N» står også for Nürburgring, hvor Hyundai har sitt europeiske testsenter og hvor «N»-linjen har blitt videreutviklet.

«N» er kort og godt navnet på Hyundais nye høyytelses-satsing.

Det passer godt, for Nürburgring byr på én av verdens heftigste racerbaner. Med sine 250/275 hk skal Hyundai i30 N ta opp kampen med biler som VW Golf GTI.

Golf GTI Performance testet vi i mai, og konkluderte med at det er det morsomste Golfen på markedet.

«Stjal» BMW-sjefen

i30 N er Hyundais første produkt fra høyytelses-avdelingen. Med seg for å sikre kvaliteten har de derfor fått den profilerte ingeniøren, Albert Biermann, som tidligere var sjef for BMWs anerkjente «M»-satsing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer