Etter momsforslag på elbiler:

Tror på bruktbil-hopp

Generalsekretær i Norsk Elbilforening reagerer sterkt på regjeringens forslag om å innføre moms på elbiler over 500 000 kroner i statsbudsjettet.

MISFORNØYD: Christina Bu ble veldig overraska da regjeringen la fram det revidertenasjonalbudsjettet. Foto: Elbilforeningen
MISFORNØYD: Christina Bu ble veldig overraska da regjeringen la fram det revidertenasjonalbudsjettet. Foto: Elbilforeningen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen vil innføre moms på elbiler fra 2023.

De la fram det reviderte nasjonalbudsjettet 2022 torsdag, og blant mange av justeringene kunne man se at regjeringen vil innføre moms på elbiler fra 1. januar 2023.

Men der regjeringspartiene tidligere forespeilet at det skulle innføres moms på den verdien som oversteg 600 000 kroner, vil de nå innføre moms fra første krone. En tilskuddsordning vil imidlertid gjøre at det gis tilskudd for inntil 500 000 av bilverdien, hvis størrelse samsvarer med momsen.

I praksis vil det altså legges til 25 prosent (= momssatsen) på den delen av prisen som overstiger 500 000 kroner.

Det reagerer generalsekretær for Elbilforeningen, Christina Bu, sterkt på.

- Vil påvirke markedet

- Vi ble svært overrasket de la fram budsjettet i dag. Det som er meldt tidligere har vært at det kom til å bli moms på biler over 600 000 kroner, sier Christina Bu til Dagbladet.

- Det de i praksis har gjort nå er å gjøre elbilpolitikken til en budsjettpost.

- Hvordan vil dette påvirke markedet for elbiler?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer