Økte gebyrer for å oppta Tesla-lader

- Tror Tesla-eiere jubler

Tesla Owners Club Norway ønsker gebyrene velkommen.

ØKTE GEBYRER: Tesla øker gebyrene for å okkupere et ladepunkt når bilen er fulladet. Foto: Jonas Frøland / NTB scanpix
ØKTE GEBYRER: Tesla øker gebyrene for å okkupere et ladepunkt når bilen er fulladet. Foto: Jonas Frøland / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fremover kan det bli dyrt å la bilen stå på en Tesla Supercharger, etter at bilen er ladet ferdig.

Tesla varsler at de nå øker gebyret for å okkupere en ladestasjon med fulladet bil, og betaler du ikke, kan de stenge deg ute fra ladestasjonene. Det var Teknisk ukeblad som først skrev om saken.

Bra, mener Tesla Owners Club Norway.

Vil øke tilgjengeligheten

Allerede i 2016 ble det innført en såkalt sperreavgift som gjelder for hele bilparken med mål om å øke Supercharger-tilgjengeligheten. Bileiere hadde i forkant henvendt seg til Tesla, leie av at fulladede biler okkuperte ladepunkter, og skapte kø på stasjonene.

Dinside har kontaktet Tesla Norge, som henviser til sine nettsider når det gjelder de nye gebyrene.

På nettsidene står det at gebyrene gjelder både de med, og uten gratis inkludert lading på Superchargere. De begynner å løpe når bilen står på ladepunktet etter den har ladet ferdig, men bare dersom over 50 prosent av ladepunktene er opptatt.

Til nå har avgiften ligget på 0,40 euro per minutt, men nå øker Tesla avgiften til 0,50 euro per minutt, eller 4,05 norske kroner. I tillegg øker de gebyrene ytterligere dersom alle ladepunktene er opptatt, til 1 euro, eller 8,10 krone, per minutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer