True3D kan bli framtidens GPS

Frontruta gir både utsikt og innsikt med denne navigasjonsløsningen.

MYE INFO: True3D-navigasjonssystemet bruker frontruta som informasjonsskjerm, og selv om føreren ikke må forholde seg til så mange symboler som du ser på bildet over, er det likevel en mulighet.
MYE INFO: True3D-navigasjonssystemet bruker frontruta som informasjonsskjerm, og selv om føreren ikke forholde seg til så mange symboler som du ser på bildet over, er det likevel en mulighet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GPS-enheten mange av oss kjører rundt med i bilen er svært praktisk mens du er på vei til en helt ukjent adresse for å plukke opp en brukt Tripp Trapp-stol du fant på Finn. Den er ikke like praktisk når festet er for dårlig og den faller ned på dashbordet, eller når ladekabelen plutselig ikke ligger i hanskerommet likevel, eller når du tar feil av en avkjøring fordi det vitterligen så ut som avkjøringen var akkurat der, og ikke 50 meter lenger nede i veien.

Den kanskje vesentligste ulempen er nok likevel at hodet og blikket ditt stadig vekk vender bort fra veien for å se på GPSen, og blir du for opptatt av å se på skjermen kan det allerede ha skjedd vesentlige ting med trafikken foran deg.

Hodet opp!

DinSide har tidligere skrevet som såkalt HUD-teknologi, en forkortelse for "Head-Up Display". Litt klønete oversatt kan vi på norsk kalle det "hevet hode-skjerm", en fellesbetegnelse på ulike typer skjermteknologi som bygges inn i frontruta.

True3D er enda en variant av denne teknologien, og har blant annet som mål å fullstendig erstatte den tradisjonelle bil-GPSen. Hele frontruta forvandles til en gigantisk skjerm, der blant annet lange, tynne streker bokstavelig talt viser vei i landskapet som folder seg ut foran føreren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer