Trues av motparten etter kollisjon

Nesten 20 prosent av bilistene som har vært involvert i en bilskade, har opplevd krangling, trusler eller slåssing i forbindelse med utfylling av skademeldingen.

KRANGLER OM SKYLD: Først bulkes det, deretter oppstår det krangling om hvem som har skylda. Overraskende mange opplever dette, ifølge undersøkelsen fra If. Foto: Colourbox
KRANGLER OM SKYLD: Først bulkes det, deretter oppstår det krangling om hvem som har skylda. Overraskende mange opplever dette, ifølge undersøkelsen fra If. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

De fleste bilister klarer å besinne seg selv om de har vært uheldige å bli innblandet i en kollisjon eller fått bulket bilen på en parkeringsplass. Men ikke alle. Erfarne bilskadebehandlere i forsikringsselskapet If forteller at de med jevne mellomrom får inn saker der partene har følt seg truet, er blitt skjelt ut eller at det har oppstått håndgemeng i forbindelse med utfylling av skademeldingen.

Ubehagelige opplevelser

For å få en oversikt over hvor vanlig dette er, har If nå gjennomført en undersøkelse blant bilister som har opplevd å få bilen sin skadet av andre. Overraskende mange forteller at de har hatt ubehagelige opplevelser i forbindelse med slike skader.

Ni prosent av de skadeutsatte bilistene svarer at det har blitt krangling og munnhuggeri om hva som skjedde i forbindelse med ulykken eller uhellet.

Sju prosent har følt seg truet av den andre parten, mens to prosent svarer at det er blitt håndgemeng eller slåsskamp.

I undersøkelsen er totalt 1007 personer over 18 år i hele Norge intervjuet av YouGov, hvorav 446 har opplevd å få skadet bilen av andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer