Tryggest for barna dine

Her er bilene som er tryggest for barna dine.

TRYGT FOR BARNA? Som en del av kollisjonstestene, undersøker Euro NCAP hvor sikre bilene er for barn, representert ved en kollisjonsdukke av et barn på 18 måneder i bakovervendt barnesete, og et kollisjonsdukke-barn på tre år i forovervendt barnesete. Foto: Euro NCAP
TRYGT FOR BARNA? Som en del av kollisjonstestene, undersøker Euro NCAP hvor sikre bilene er for barn, representert ved en kollisjonsdukke av et barn på 18 måneder i bakovervendt barnesete, og et kollisjonsdukke-barn på tre år i forovervendt barnesete. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sett på kollisjonstestene til Euro NCAP, og funnet fram til de bilene som skårer best på sikkerhet for barn.

Det er sjokkerende stor forskjell fra bilmodell til bilmodell når det gjelder hvor godt barna er beskyttet ved en eventuell kollisjon.

Der de beste bilene som hittil er testet av den europeiske organisasjonen for uavhengig kollisjonstesting, skårer opptil 90 prosent, skårer de dårligste ned i 45 prosent.

Aller best hittil: Subaru XV og Volkswagen Beetle med 90 prosent

Dårligst ut hittil: Landwind CV9 med 45 prosent

DinSide vil karakterisere de som skårer over 85 prosent på delkravet for barn, til å være veldig bra. På samme måte vil vi karakterisere alle modeller med mindre enn 75 prosent oppnåelse av dette delkravet, som veldig dårlig.

Det kreves minst 75 prosent oppnåelse (av 100 mulige) på dette delkravet, for å være verdig fem stjerner totalt. Det stilles også minstekrav innenfor de tre andre disiplinene bilene testes for.

Du kan se en liste med de beste og de dårligste bilene når det kommer til sikkerhet for barna, lenger ned i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer