Service på bilen under coronakrisen

Trygt å ha bilen på verksted?

Det er mindre kø, samtidig innfører mange en rekke tiltak for å hindre smitte. Men sjekk nettsidene til verkstedet før du bestiller time.

TAR TILTAK: Mange importører og verksteder har god informasjon på hjemmesidene sine om en rekke strenge tiltak som gjøres for å unngå smitte, både i salgshallene, i verkstedene og i kundebilene. Ill: Rune M. Nesheim
TAR TILTAK: Mange importører og verksteder har god informasjon på hjemmesidene sine om en rekke strenge tiltak som gjøres for å unngå smitte, både i salgshallene, i verkstedene og i kundebilene. Ill: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Bilverksteder er betraktet som samfunnskritiske arbeidsplasser og holder åpent så langt det går.

I forrige uke meldte Statens vegvesen om at kjøretøy som skulle vises mellom 13. mars og 30. april får utsatt eu-kontrollen sin. Det dreier seg om 187.000 kjøretøy.

Det kan bli rimelig kaotisk å få verkstedtime når man plutselig har dobbelt så mange skal utføre kontroll samtidig.

Da øker samtidig smittefaren.

Slik skal Corona-smitte unngås

Nå er det mange importører og verksteder som opplyser om ekstraservice og Corona-tiltak for å få tilbake kundene som er blitt skremt på grunn av smittefaren.

GJORT TILTAK: Møller Molility Group med merkene Audi, Seat, Skoda og VW er en av importørene som aktivt har gått ut med Corona-tiltak på sine hjemmesider. Foto: VW.
GJORT TILTAK: Møller Molility Group med merkene Audi, Seat, Skoda og VW er en av importørene som aktivt har gått ut med Corona-tiltak på sine hjemmesider. Foto: VW. Vis mer

Volkswagen informerer for eksempel om at de desinfiserer/rengjør dørhåndtak, ratt, girkule, sikkerhetsseler, skjerm og nøkler på alle biler, samtidig som alle ansatt bruker hansker når de behandler kundebiler.

Ansatte som kan være utsatt for smittefare eller har symptomer, møter ikke på jobb.

Man trenger strengt tatt ikke snakke med noen på verkstedet i det hele tatt. Bilen kan som oftest leveres utenfor åpningstid og nøkkel kastes i et tyverisikkert nøkkelinnkast.

Flere verksteder melder dessuten at de tilbyr henting av bilen hjemme hos deg, dersom du du har karantene eller er redd for å bli smittet.

- Føler ekstra ansvar

Mekonomen er en av verkstedtjenestene som har god informasjon på sine nettsider, om hvordan de håndterer situasjonen.

- Vi tar dette på fullt alvor, sier Rudi Molig, daglig leder på Mekonomen på Tyristrand.

- Vi har tatt imot biler fra kunder i karantene, men ber disse levere bilen etter stengetid og legge nøkkelen i boksen. Vi føler et ekstra ansvar for ansatte og eldre kunder og tar ingen sjanser.

Rudi forteller at de i tillegg til å følge reglene som er gitt fra myndigheter og på Mekonomens hjemmeside, har kartlagt lokalene og har fjernet blader i venterommene og vasker både utstillingsbiler, benker, fjernkontroller og tastaturer hyppig.

- Foreløpig har vi ingen permitterte og jobber som før.

Sikkert å se på biler også

Det er ikke mye trengsel i salgshallene heller, for tiden. Også her gjør mange ekstra tiltak.

Mange melder om at utsatte soner som toaletter, dørhåndtak, berøringsflater og utstillingsbiler blir desinfisert hyppig. Alle biler blir desinfisert grundig etter hver prøvekjøring, prøvesitting og verkstedsgjennomgang.

For sikkerhets skyld: Besøk nettsidene til ditt lokale verksted, eller ring for å høre hvilke tiltak de gjør - før du bestiller time.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer