TTE Roadster – ekstrem MR2

Toyotas TTE Roadster ble vist på Frankfurt messen i fjor, men bilen er vel verdt å bli bedre kjent med.

Publisert
Sist oppdatert

Automedia er vår faste leverandør av spionbilder. Denne gangen har de ikke lusket rundt i buskene , men blitt invitert til å bli bedre kjent med konseptbilen Toyota TTE Roadster som er basert på MR2. Bilen er utviklet hos Toyota Motorsport i Tyskland.

Formel 1

Toyotas Formel 1-satsning følges opp på mange vis, medieoppmerksomheten driver sirkuset. I den forbindelse ble TTE Roadster skapt som et bindeledd mellom de ekstreme konkurransebilene og Toyotas produksjonsbiler.

258 hestekrefter

MR2-motoren på 1,8-liter er kraftig modifisert med blant annet turbolader. Resultatet er at effekten er skremt fra 138 hestekrefter opp til imponerende 258 hestekrefter. Pipene som stikker ut bak stammer ikke fra et standard MR2-eksosanlegg, og bremsene er modifisert med ventilering og større skiver. Kraftoverføringen skjer gjennom en sekstrinns sekvensiell girkasse.

19 tommer

Heller ikke felger og dekk er som på butikkversjonene av MR2, hele 19 tommers felger har de plassert ytterst på akslingene. TTE Roadster er senket 30 millimeter nærmere bakken og har fått spesialdempere fra Eibach. Det ekstreme karosseriet på TTE Roadster har hentet sin inspirasjon fra Formel 1-bilene til Toyota, men det går an å kjenne igjen lyktene fra MR2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer