Turbo i bensin-Vectra

Nå får Vectra det Zafira og Astra har hatt en stund – turbopust i en bensinmotor.

Turbo i bensin-Vectra
Publisert
Sist oppdatert

Det vi kaller kombi og Opel kaller sportssedan, Vectra GTS, er den første Vectra som får sprek turbomotor. Utgangspunktet for denne motoren er en blokk fra Opel som videreforedlet i Sverige. Motorstyring og turbo er det finner vi igjen i nye Saab 9-3 Sport Sedan.

175 hestekrefter

Til nå har en 2,2-liters motor på 147 hestekrefter vært det sprekeste firesylindrede alternativ i Vectra. Den nye turbomotoren vil gi et løft både når det gjelder hestekrefter og dreiemoment.

2-literen yter 175 hestekrefter og sender Vectra GTS til 100 km/t på 9,1 sekunder. Toppfarten skal være 230 km/t. Maksimalt dreiemoment er 265 Newtonmeter mellom 2.500 og 3.800 o/min. Forbruk ved blandet kjøring er oppgitt til 0,89 liter per mil.

Ny girkasse

Sammen med den nye motoren dukker det opp en ny sekstrinns girkasse. Også Signum og resten av Vectra-modellene skal etter hvert også få turbomotoren.

Vectra GTS med turbo vil bli vist frem på Genevé-utstillingen.

Relaterte artikler:

 • Her finner du våre Opel-tester
 • Her finner du flere Opel-nyheter
 • Her finner du våre Opel spionartikler
 • Her finner du våre Opel lanseringsartikler
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer