Turbo i Megane CC

Kabriolet handler om kjøreglede, og mye effekt er i høyeste grad med på å skape underholdning bak rattet.

Publisert
Sist oppdatert

TOULOUSE (DinSide Motor): Motoren ble første gang brukt i Avantime og Vel Satis i 2002. Fra 2003 ble den tilgjengelig i Laguna og nå er den også tilgjengelig i Megane CC og Scenic.

Kabrioletmodeller med metalltak i stedet for kalesje øker i antall. I den litt høyere prisklassen ligger Mercedes SL og Lexus SC 430, mens i mer folkelig prisklasser finner du et par svakere Mercedes SLK, Peugeot 206 CC og 307 CC og Megane CC.

God bagasjeplass

Takløsningen til Megane kupekabriolet er utviklet av Karmann i Tyskland. De har utstrakt erfaring med kabrioletløsninger. I tilllegg til at du har vindu bak, har du også et stort vindu i taket. Det gjør at kupeen er lys og trivelig og at du alltid har utsikt oppover. Taket opereres med en knapp mellom setene og et elektrohydrualisk system forvandler kupeen til kabriolet på 22 sekunder. Med taket over hodet har du 490 liters bagasjerom. Når taket er nede synker bagasjeromsvolumet til 190 liter.

Ny motor

Fra før finnes Megane CC med tre motorer hvorav to er tilgjengelig her i Norge. Dieselmotoren med 1,9-liters slagvolum og 120 hestekrefter finnes ikke i prislistene her hjemme. Motoren vi ha kjørt nå blir den sterkeste bensinmotoren og troner på toppen over en 1,6-liter med 115 hestekrefter og en toliter med 136 hestekrefter. Turbomotoren er også en toliter og yter 165 hestekrefter og 270 newtonmeter. 100 kilometer i timen passeres på 8,7 sekunder og toppfarten er 220 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer