Vinter-kaos

Tusen måtte ha nødhjelp

Snøkaos i sør og rekordkulde i Innlandet har ført til at rundt tusen bilister har fått bergingshjelp denne uka. Nå foreslår Gjensidige kolonnekjøring for vogntog.

LANG REKKE: Med kolonnekjøring for vogntog også på hovedveiene, kunne kaoset på E18-kaoset på Sørlandet vært unngått, mener Gjensidige. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
LANG REKKE: Med kolonnekjøring for vogntog også på hovedveiene, kunne kaoset på E18-kaoset på Sørlandet vært unngått, mener Gjensidige. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen Vis mer
Publisert

- Det er betydelig oppgang i antall bergingsoppdrag. Starthjelp og hjelp til å komme ut av snøbrøyta dominerer. Det har vært lange køer hos bergingsselskapene, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

På Sørlandet har snøen lavet ned i store mengder, og i innlandet Østafjells og Nord-Norge har det vært betydelig kaldere enn normalt i desember.

Tusen har fått hjelp

- Vi har sett en økning på 35 prosent i antall bilister som har hatt behov for hjelp siden mandag sammenlignet med ei normal uke i desember, sier Rysstad, og fortsetter:

- For alle forsikringsselskapene regner vi med at rundt tusen bilister har hatt behov for hjelp. Oslo, Sørlandet og Innlandet er de områdene som dominerer statistikken.

Og det er er særlig elbilene som har fått merke at batteriet går fortere tomt i kulda, ifølge ham.

Kolonne for vogntog

Når det gjelder kaoset på E18 på Sørlandet, foreslår nå Gjensidige at det innføres kolonnekjøring for vogntog også på hovedveiene:

- Snøen var varslet, og problemet med dårlig skodde vogntog er godt kjent. Gjensidige mener slikt kaos kan unngås ved å praktisere kolonnekjøring for alle vogntog i tilsvarende situasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.