Tesla dobler kapasiteten - bare i år

Tusener av nye superladere

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla annonserer at de kommer til å ha en installert park på hele 10.000 av sine dedikerte superladere ved utgangen av 2017.

DOBLER KAPASITETEN: Ekspansjonsplanene til Tesla tar sikte på å øke antallet superladere fra over 5.000 ladepunkter ved inngangen av 2017 til over 10.000 ved årets slutt. Det kommer superladere på seks nye steder i Norge. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
DOBLER KAPASITETEN: Ekspansjonsplanene til Tesla tar sikte på å øke antallet superladere fra over 5.000 ladepunkter ved inngangen av 2017 til over 10.000 ved årets slutt. Det kommer superladere på seks nye steder i Norge. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare kort tid siden vi fikk vite at Tesla hadde gått forbi General Motors som USAs mest verdifulle bilprodusent.

Det henger sammen med investorers tro på selskapets fremtid, og Tesla bestreber seg på ikke å gjøre forhåpningene til skamme - senest ved å annonsere storstilte ekspansjonsplaner for nettverket av superladere.

Og selv om det ikke lenger er gratis å superlade nye biler Tesla ubegrenset, er det fortsatt billigst.

Det er på selskapets egne hjemmesider det går frem at satsingen på ladekapasitet skal akselereres kraftig i forkant av lanseringen av den fjerde modellen og første folkelige bilen fra Tesla - Model 3, som snart kommer i produksjon. Samtidig øker bestanden av Model S og Model X stadig mer, slik at det totale behov for ladestasjoner raskt vil bli større.

Mer enn dobles

Derfor vil antallet superladere økes fra over 5.000 per 1. januar 2017 til over 10.000 ved slutten av året. Samtidig vil antallet såkalte destination chargers, eller ladere med høy kapasitet tilpasset Tesla-modeller ved hoteller og rasteplasser, økes fra 9.000 til 15.000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer