Fornye førerkortet

Tusenvis av førerkort er ugyldige

Under halvparten av gruppen på 9.000 har fornyet sertifikatet innen fristen, viser ferske tall.

5000 MED UGYLDIG FØRERKORT: 8.000 av 9.000 med grønt førerkort fikk før nyttår beskjed om å fornye dette før årsskiftet. Bare 4.000 har benyttet seg av muligheten, ifølge Statens vegvesen. Foto: NTB Scanpix
5000 MED UGYLDIG FØRERKORT: 8.000 av 9.000 med grønt førerkort fikk før nyttår beskjed om å fornye dette før årsskiftet. Bare 4.000 har benyttet seg av muligheten, ifølge Statens vegvesen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I dag er det fortsatt hele 5000 nordmenn som sitter med førerkort som ikke er gyldige, og som ikke kan brukes. Det viser helt ferske tall fra Statens vegvesen.

1. januar i år gikk fristen ut for å fornye førerkortet for 9000 personer i Norge. Men færre enn halvparten av disse - om lag 4000 - har benyttet seg av denne muligheten.

Disse gjelder det

Jørgen Melbye Ingebrigtsen ved førerkortkontoret i Vegvesenet mener det er vanskelig å si noe om hvor mange av de resterende 5.000 som faktisk kjører bil - og dermed bryter loven.

- Siden det er mange som har fått varsel, uten å ha foretatt seg noe, antar vi at det er en del som ikke har behov for å kjøre bil, sier han til Dinside.

Det er innehavere av grønn bok - eller såkalt grønt førerkort - som før nyttår fikk beskjed om at de måtte skynde seg å fornye førerkortet, om de fortsatt skulle få kjøre lovlig på offentlige veier. Disse er i aldersgruppa 57 til 79 år, da førerkortmodellen ble utstedt fram til 1. april 1979.

Kan få fengsel

Mange tror kanskje at det «ikke er så nøye» og at man «på en måte fortsatt har en slags førerrett, selv om førerkortet er utgått», men slik er det på ingen måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer