Tusenvis av Toyota-eiere risikerer økonomisk smell

"Kjør Toyota og glem trøbbel" var Toyota Norges slagord, da bilimportøren den 1. mars i fjor lanserte gratis bilskadeforsikring for alle nybilkunder. Slagordet skulle vise seg å være misvisende.

Tusenvis av Toyota-eiere risikerer økonomisk smell
Publisert

I løpet av det året kampanjen varte, benyttet over 10.000 bilkunder seg av det tilsynelatende fristende tilbudet. Problemet er imidlertid at ikke alle Toyota-selgerne husket å informere om de spesielle vilkårene i Toyota-forsikringen. Toyota-forsikringen dekker riktig nok kollisjonsskader på egen bil, men i motsetning til vanlige kaskoforsikringer, inkluderer ikke Toyota-forsikringen delkasko. Dermed er ikke kundene forsikret mot glasskade, brann og tyveri. Likevel omtalte mange selgere Toyota-forsikringen som en kaskoforsikring.

Alvorlig feilinformasjon

Ved hjelp av et par telefonsamtaler fikk vi bekreftet at ansatte hos Toyota-forhandlere betegner Toyota-forsikringen som en "kaskoforsikring". Dette er ifølge Finansnæringens hovedorganisasjon alvorlig feilinformasjon.

- Det normale i norsk forsikringsbransje er at en kaskoforsikring inkluderer delkaskoforsikring. De som selger kaskoforsikringer uten at delkaskoforsikring er inkludert, har derfor et moralsk ansvar, og sannsynligvis også et juridisk ansvar, for å opplyse om dette, sier Stein Haakonsen, informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer