TÜV bruktbilrapport - de beste og dårligste bilene

Det ligger et enormt antall undersøkelser bak årets bruktbilrapport fra Tüv. Hele 7,5 millioner biler er med i grunnlaget.

Publisert
Sist oppdatert
TÜV bruktbilrapport - de beste og dårligste bilene

TÜV bruktbilrapport - de beste og dårligste bilene

  1. Her finner du bilene med flest feil
  2. Her finner du bilene med færrest feil


I Tyskland, som her hjemme, må alle biler jevnlig inn til kontrollbesiktning. I Norge innkalles biler til EØS-kontroll første gang etter fire år, dernest skal bilen kontrolleres hvert andre år. I Tyskland kontrolleres bilene første gang når bilen er tre år gammel, for deretter å bli innkalt til kontroll hvert andre år.

Tüv

Kontrollen av den tyske bilparken er underlagt TÜV, Technischen Überwachungs-Vereine. TÜV har ni egne kontrollstasjoner som gjennomfører undersøkelsene, i tillegg til at oppdragene utføres ved et utvalg godkjente verksteder. Den store forskjellen mellom kontrollbesiktningene i Tyskland og her hjemme, er at tyskerne noterer alle feil og mangler og sorterer etter bilmodell - for hvert år å utgi en rapport om tilbøyeligheten til feil og mangler for hver enkelt modell. Dette gjøres merkelig nok ikke i Norge.

Dette betyr tallene

Vi tar et eksempel fra tabellen med 1 til 3 år gamle biler: Det er oppdaget betydelige mangler ved 2,1 prosent av alle ett til tre år gamle Audi A2. I andre enden av listen er det funnet betydelige mangler ved hele 14,7 prosent av alle Peugeot 806 i det samme tidsrommet.

De beste

Toyota gjør det ikke overraskende svært bra i denne undersøkelsen, men både Mercedes, Porsche og Subaru gjør det også meget bra. Mazda, Audi og Honda ligger litt i bakgrunnen selv om de er med i det gode selskap.

Verstingene

I den mindre flatterende enden av skalaen ligger de dårligste bilene, de med flest feil og mangler. Her finner vi for eksempel Chrysler Voyager som også i tidligere år har markert seg i negativ retning. Seat er også solid med med Toledo og Ibiza. Citroen ZX, Renault Clio og Alfa Romeo 145/146 kan det også lønne seg å styre unna.

Her finner du bilene med flest feil.

Her finner du bilene med færrest feil.

Les også bruktbilrapporten fra NAF på denne lenken.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer