Twitrer seg av veien

Ny distraksjon for bilister.

Kanskje best å skru av mobilen når du kjører? Foto: Colourbox.com
Kanskje best å skru av mobilen når du kjører? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg styrer med knærne mine og renser en appelsin, har en engelskspråklig twitter-bruker meddelt sine followers.

Et bilforsikringsselskap i Storbritannia har funnet ut at ni prosent av bilistene bruker mobile nettjenester mens de kjører. Det skriver forbrukermagasinet Which. Twitter er en av de største og mest brukte av disse mobile nettjenestene.

Vær varsom på Twitter

- Det er en tid og ett sted for sosiale nettverkstjenester, og det er definitivt ikke mens man kjører bil. Å poste meldinger på Twitter mens man sitter bak rattet, er et sikkerhetsproblem for andre bilister og fotgjengere, sier Mike Pickard i forsikringsselskapet esure.

Mobil trøbbel

Twitterbruk via mobilen er bare ett av flere forhold som kan påvirke sikkerheten i trafikken. I den samme undersøkelsen innrømmer 45 prosent av de spurte at de har sendt SMS mens de har vært sjåfør av bil, og 37 prosent sier at de ikke ignorerer mobilmeldinger mens de kjører. 19 prosent sier at de har lett gjennom vesker, hanskerom eller lommer for å finne frem mobiltelefonen mens de kjører.

Les også: Vestfoldinger blir oftest tatt med håndholdt mobil i bil

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer