Type R eller T Sport?

På papiret er Honda Civic Type R og Toyota Corolla T Sport opplagte konkurrenter. Men i virkeligheten har de faktisk svært lite til felles.

Publisert
Sist oppdatert

De to nykommerne har et par fellestrekk - de er japanske og de er satt opp med rå turtalls-motorer. Men der slutter likhetene brått. For mens Civic Type R er en kompromissløs GTI-bil, er T Sport i praksis en ordinær Corolla med sprek motor. Og mens Type R leveres med et relativt spartansk utstyrsnivå, kan T Sport by på en lang liste med standardutstyr. Dette til tross for at T Sport (325.700) koster omlag 25.000 kroner mindre enn Type R (353.100).

Ukomplisert valg

Egentlig er det ikke vanskelig å velge mellom disse bilene. Er du ute etter mest mulig sportslige egenskaper, er det ingen tvil - velg Civic. Er du ute etter en bil som går bra, men som også skal være komfortabel - velg Corolla.

Men la oss likevel titte litt nærmere på de to modellene.

Motor og girkasse

Mens T Sport kun har 1,8 liter slagvolum å hente kreftene sine fra, kan Type R skilte med har en toliters kraftkilde. Type R-motoren leverer 200 hestekrefter blank, 8 hestekrefter mer enn T Sport-motoren. Det som imidlertid er viktigere enn de 8 ekstra hestekreftene, er dreiemomentet. Mens T Sport-motoren produserer 180 Nm ved 6.800 o/min, leverer Type R-motoren 196 Nm ved 5.900 o/min. Dette betyr i praksis at Type R har et mye kraftigere mellomregister. Dette sørger for at Type R relativt lett kjører fra T Sport, ikke bare fra 0-100, men også i øvelser der motorens fleksibilitet er avgjørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer