De mest solgte bilmerkene

Tyskere og japanere har overtatt amerikanernes plass

Men hvor i all verden blir det av kineserne?

SUKSESS: Toyota har truffet blink med sin kjempesuksess, SUV-en RAV4. Den har bidratt stort til å gjøre Toyota til verdens ledende bilmerke. Foto: Jamieson Pothecary
SUKSESS: Toyota har truffet blink med sin kjempesuksess, SUV-en RAV4. Den har bidratt stort til å gjøre Toyota til verdens ledende bilmerke. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om Toyota er verdens mest solgte bilmerke, er den japanske giganten ikke den største bilprodusenten. Bilprodusenten som regjerer i verden i dag er nemlig Volkswagen-konsernet.

VW-konsernet verdensledende

Etter årets tre første kvartaler viser nemlig de konsoliderte salgstallene innhentet av selskapet Focus2Move, at VW-gruppen hadde solgt 8.878.607 biler på verdensbasis.

Dette fordelt på de åtte personbilmerkene Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Bugatti og Lamborghini.

Av gruppens totale salg, utgjorde merket Volkswagen 5.603.115 biler, noe som altså gir dem annenplassen bak bilmerket Toyotas 7.299.945.

Generalen syknet hen

Tidene endrer seg. I 2010 var det amerikanerne som hersket på toppen av denne statistikken, med General Motors, også dem takket være en stor portefølje med ulike bilmerker. Men den amerikanske kjempen slet i kjølvannet av finanskrisen og var ikke langt fra konkurs.

I dag er GM bare nummer fire på verdensrankingen, mens pallen består av tyske VW Group, japanske Toyota og fransk-japanske Renault-Nissan Alliance (som inkluderer Mitsubishi, Dacia, Lada og Samsung Motors).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer