Innbrudd i bil

Tyven trenger bare få sekunder

Innbrudd i bil øker kraftig og ferietid er høysesong. Med noen enkle forholdsregler slipper du å komme tilbake til en bil som ser sånn ut.

FEM SEKUNDER: Det tar bare fem sekunder å bryte seg inn i bilen dersom tyven ser noe interessant gjennom vinduet. Foto: Colourbox
FEM SEKUNDER: Det tar bare fem sekunder å bryte seg inn i bilen dersom tyven ser noe interessant gjennom vinduet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Mens antall tyverier av bil går ned, øker antall bilinnbrudd kraftig. I 2018 ble det meldt inn 4901 tyverier fra bil til forsikringsselskapene. I fjor var dette økt til 5615. Starten på 2020 har heller ikke vært oppløftende. Bare de tre første månedene fikk forsikringsselskapene melding om rundt 1200 bilinnbrudd.

Feriebiler utsatt

Hvert innbrudd blir dessuten dyrere, siden blant annet skadene er dyrere å reparere. For to år siden ble det utbetalt 96 millioner kroner i erstatning fra selskapene. I år ligger dette an til å bli 134 millioner kroner.

Sommerferien er høytid for bilinnbrudd. Spesielt i år, hvor flere enn vanlig drar på biltur i Norge, kan vi kanskje vente en økning dersom folk ikke tar noen forholdsregler.

Glenn Moskvil har bakgrunn fra politiet og jobber i dag som utreder i Gjensidige forsikring. Han vet hvor enkelt det er for en vinningskriminell å bryte seg inn og stjele fra en bil:

- Ikke dekk til, ta med

- Et innbrudd i bilen skjer fort. Det tar bare noen sekunder for en tyv å knuse ei rute, stikke hånda inn, ta med seg ei veske eller en i-Pad og løpe fra stedet. Når du parkerer bilen er rådet enkelt å greit: Legg verdifulle gjenstander i hanskerommet, eller ta tingene med deg, sier Moskvil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer