Stjålet bil

Tyvene skyr elbiler

Dyre luksusbiler topper listen over bilene som stjeles mest. Elektriske biler er tyvene derimot ikke spesielt begeistret for.

LUKSUSBILER PÅ TOPP: Dyrere luksusbiler med Porsche på topp, ligger øverst på listen over biler som er mest attraktive for de mobile tyveribandene. Foto: Colourbox
LUKSUSBILER PÅ TOPP: Dyrere luksusbiler med Porsche på topp, ligger øverst på listen over biler som er mest attraktive for de mobile tyveribandene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

En ny rapport fra svenske Larmtjänst for første halvår i år, viser at det er dyrere luksusbiler som er mest ettertraktet blant tyvene. Helt på topp ligger Porsche, med Landrover og Lexus på de neste plassene. Nederst på lista finner vi Dacia, Mini og Subaru.

Det er ti ganger større sjanse for å få bilen stjålet dersom du eier en Porsche sammenliknet med en Mini, viser statistikken til Larmtjänst. Den viser også at en av tre biler som stjeles aldri blir funnet igjen.

Finner ikke igjen

- De internasjonale tyveribandene går etter nyere biler som har en høy verdi. Disse bilene føres til utlandet, noe som dessverre minsker sjansen for å finne igjen bilene, sier Niclas Antonsson, etterforsker i Larmtjänst til Vi Bilägare, som først omtalte saken.

Volvo er den bilen det stjeles flest av, men når antall biler på veien tas med i beregningen, havner Volvo omtrent midt på treet.

Det er to rene elbilmerker med i undersøkelsen – Tesla og Polestar. Det er lett å tenke seg at Tesla ville være en ettertraktet bil for tyvene, men slik er det ikke. Den amerikanske elbilen ligger nesten helt på bunnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer