Tyveri: Ikke trekk over bagasjeromsduken

Vis at bilen er tom, er oppfordringen fra forsikringsselskapet.

VIS AT BAGASJEROMMET ER TOMT: Ikke trekk bagasjeromsduken over abagasjerommet når du parkerer. Ta med deg bagasjen, og vis at det er tomt, er oppfrodringen fra forsikringsselskapet. Foto: Kristin Sørdal
VIS AT BAGASJEROMMET ER TOMT: Ikke trekk bagasjeromsduken over abagasjerommet når du parkerer. Ta med deg bagasjen, og vis at det er tomt, er oppfrodringen fra forsikringsselskapet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av årets første seks måneder, har det vært en økning i antall simple tyverier fra motorvogn. Det er også flere som anmelder skadeverk på bilen sin.

Ifølge politiets statistikker, skjer kriminaliteten først og fremst der folk bor og ferdes - det vil si at antall lovbrudd per 1.000 innbyggere er høyere i tettbygde strøk, og særlig i byer og større byregioner enn i spredtbygde strøk.

P-hus er ikke trygt

– Tyveri er jo først og fremst et storbyproblem. Jeg vil tro at Oslo er i særklasse i Norge, men kriminelle miljøer finnes jo overalt. Særdeles utsatt er biler som står på øde steder eller uopplyste plasser. Vårt råd er helt klart å parkere på opplyste plasser og nær bebyggelse. Dessuten er p-hus svært utsatt da tyvene enkelt kan gå fra bil til bil for å se om det ligger interessante ting der, sier informasjonssjef i Codan Forsikring, Mari Bræin Faaberg til DinSide.

Hun sier at parkeringsplasser og parkeringshus i nærheten av typiske turistattraksjoner vil være mest utsatt med tanke på risiko for innbrudd. Utenlandssjef Jens Gravdal i If Skadeforsikring er enig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer