Tyverisikring: Kodekort er best

Det singler i knust glass, og på sekunder er bilstereoen revet ut av dashbordet. Tilbake er et sort hull og noen ledningsstumper. Den fredelige parkeringsplassen er forvandlet til åstedet for en kriminell handling.

Bilradioer er ettertraktede blant biltyver. Produsentene har forskjellige løsninger for at du skal slippe å oppleve denne situasjonen. (Bildet er arrangert) Foto: Jan Harry svendsen
Bilradioer er ettertraktede blant biltyver. Produsentene har forskjellige løsninger for at du skal slippe å oppleve denne situasjonen. (Bildet er arrangert) Foto: Jan Harry svendsen Vis mer
Publisert

Stjålne bilradioer er lette å omsette, og enkle å få tak i. En profesjonell biltyv bruker ikke mer enn noen sekunder på jobben.

Mange ulike løsninger har vært tatt i bruk for å forhindre at langfingrede stikker avgårde med radioen din. Noe av det første som kom var kode, men det tok ikke lang tid før det kom løsninger hvor man kunne ta med seg hele radioen. I dag er det mest vanlig med kodekort, avtagbart frontpanel eller en del av frontpanelet. Tanken er god, fjern en del av radioen slik at den ikke virker - da vil heller ikke tyven være interessert i spilleren.

Avtagbart frontpanel

Radioer hvor man har muligheten til å ta med seg frontpanelet har åpenbare fordeler. En av dem er at det er enkelt å se om fronten mangler eller ikke. Problemet er bare at det er svært få som orker tanken på å dra med seg en såvidt stor del hver gang de parkerer bilen. Løsningen blir ofte å legge radiofronten i hanskerommet eller under gulvmattene, og da er man egentlig like langt.

Smartere er løsningen hvor man fjerner en del av frontpanelet eller en bryter. Det er fortsatt lett å se fra utsiden, og en liten del er enklere å ta med seg ut av bilen enn et helt frontpanel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer