Elbil

- Ufattelig

Skuffelse etter at statsbudsjettet ble lagt fram

DYRERE: Elbilene blir dyrere. Foto: Shutterstock editorial
DYRERE: Elbilene blir dyrere. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble SV enige med regjeringspartiene om neste års statsbudsjett. For bilistene blir det dyrere. Det skuffer både Naf og Elbilforeningen.

I budsjettet går det fram at det både blir moms på elbiler og vektavgift.

Frykter man ikke når målet

Momsen slår inn på elbiler som koster over 500 000 kroner, mens vektavgiften blir på 12,5 kroner per kilo over 500 kilo.

Avgiften vil gjøre de fleste nye elbilene mellom 20.000 og 30.000 kroner dyrere.

- Framover må diskusjoner om elbilpolitikk handle mindre om avgifter på elbil, og mer om å kutte utslipp, sier leder i Elbilforeningen Christina Bu i en pressemelding.

- Det er ufattelig at de svekker alle elbilvirkemidlene på en gang, men ikke evner å fjerne skatterabattene på ladbare hybrider. Det burde jo være verdens enkleste ting å kutte, fortsetter Bu.

Hun frykter at man med dette budsjettet ikke når målet om kun nye nullutslippsbiler innen 2025.

Lukker vinduet

Også Naf er skuffet.

- Vanlige familier prøver å skjerme økonomien sin ved å gå over til elbil. Nå lukker politikerne det vinduet, akkurat i det elbil er i ferd med å bli den nye folkebilen, også i distriktene. Vektavgiften alene kommer til å utgjøre 20 000 - 25 000 kroner på en ny elbil. Det slår så klart inn i lommeboka på alle de som hadde planer om å kjøpe seg ny elbil i 2023, sier pressesjef Ingun Handagaard i en melding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer