– Uheldig å lage et nytt lovverk

Dansk parkeringsselskap måtte offentliggjøre egne interne regler. Norske selskaper mener det er uheldig, men innrømmer også å bruke skjønn.

NEEEEEEI: Kjenner du deg igjen? Et møte med parkeringsvakten er ikke akkurat kjent for å være hyggelig. I København kan du derimot tøye grensene litt ekstra. Foto: colourbox
NEEEEEEI: Kjenner du deg igjen? Et møte med parkeringsvakten er ikke akkurat kjent for å være hyggelig. I København kan du derimot tøye grensene litt ekstra. Foto: colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken ble det kjent at den danske ombudsmanden har tvunget Parkering København til å offentligjøre selskapets interne retningslinjer, ifølge politiken.dk

Det viser seg nemlig at parkeringsvaktene har egne, hemmelige regler - i tillegg til lovverket. Dette dokumentet er fullt av tips til hvordan bilister i praksis kan unngå bøter selv om de bryter lovens bokstav.

I loven står det blant annet at biler kan parkere minst 10 meter fra et veikryss, men i virkeligheten kan bilister holde 8,80 meter fra et veikryss uten å få en bot.

Ikke enig i boten? Se om du bør du betale purringen?

– Driver ikke med målebånd

Avisen skriver også at en bil kan stå ulovlig parkert i minst fire minutter før parkeringsvakten kan skrive en bot. Slik er det ikke i Oslo og Bergen.

– Vi har interne rutiner, men her høres det ut som at det blir laget et nytt lovverk, og det er uheldig, mener Arvid Heggestad, seksjonsleder i Bergen Parkering, til DinSide.

Han påpeker at parkeringsvaktene i Bergen Parkering tar avgjørelser på øyemål, skjønn og ser trafikkbildet an før de bestemmer seg for å bøtelegge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer