Uhell på uhell under byggingen av ny E6

Lastbilkjørerne og beboerne er livredde - tungtransporten må gå gjennom boligfelt.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag skjedde det enda et uhell under utbyggingen av ny E6 i Nord-Trøndelag. Før dette, var regningen for alle uhell under utbyggingen kommet opp i 20 millioner kroner. Det er uvisst hvor mye ekstra mandagens ras vil koste.

Prosjektleder for den delen av E6 som raste på mandag, Asbjørn Moe, bekrefter til Trønder-Avisa at han har kommet ut av tellinga over hvor mange ganger Vegkontoret har måtte unnskylde for belastningene på trafikantene, transportnæringa og Jernbaneverket.

Utbyggingen av den nye E6 ved Steinkjer startet allerede i 2002, og var forventet klar høsten 2008. Allerede i 2005 skjedde det første uhellet. Og både i 2007 og 2008 har uhellene kommet etter tur.

Les også: Her blir det ny vei! Oppsummering av statsbudsjettet

Trodde hun skulle dø

Steinraset på mandag førte til at store og mange steinblokker raste over både E6 og jernbanelinja, som er eneste jernbanelinje som fører nordover.

Det har i etterkant av ulykken kommet frem at det siste toget passerte ulykkesstedet bare 10 minutter før raset. Det neste toget skulle komme 15 minutter etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer