Uleselige bilskilt

Bomstasjonene Oslo rapporterer om store problemer med å lese de nye, norske bilskiltene. Vegvesenet vurderer nå om skiltene må forandres.

Uleselige bilskilt
Publisert
Sist oppdatert

Det er spesielt tallene 6, 8 og 9 og bokstavene A og R som skaper problemer for kontrollørene ved Oslos bomstasjoner. Disse tegnene har vist seg svært vanskelige å lese, noe som skal ha ført til feil ved utsending av gebyrer.

- Vi har registrert problemet og tar det alvorlig, sier Steinar Gullvåg, informasjonsdirektør i Vegdirektoratet.

Han antyder to løsninger; enten må avlesingsutstyret ved bomstasjonene skiftes ut, eller så må bilskiltene forandres - mindre enn ett år etter de ble innført.

Fem måneder forsinket

Det ser med andre ord ut til at de nye bilkjennetegnene forfølges av problemer. Først ble de nye skiltene forsinket. Planen om å introdusere skiltene den 1. august i fjor holdt ikke og introduksjonen måtte utsettes til 1. januar 2002. Når skiltene først kom, ble de utsatt for kritikk, blant annet av Norsk Form, som hevdet at de nyutviklede fontene var vanskelige å lese. Nå ser det altså ut til at Norsk Form hadde rett i sin kritikk av skiltenes lesbarhet.

Åstvedt Industrier

Et bilkjennemerkes viktigste funksjon er nettopp at det skal være lett å lese. Hvordan kunne det da skje at Vegdirektoratet innførte bilskilt med dårlig lesbarhet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer