Ullevålseter imponerer i ørkenen

DAKAR - 7. ETAPPE - MC: Pål Anders Ullevålseter og lagkamerat Per Gunnar imponerte i dagens lange og knallharde etappe. Mange av storhetene har fått problemer og italienske Sala har brutt årets Dakar-rally

Publisert
Sist oppdatert

Etappe 7, som ender opp i Atar (Mauritania), er den foreløpig hardeste etappen i årets Dakar-rally. Deltakerne startet på en 345 kilometer lang transportetappe ved midnatt og påbegynte en hele 701 kilometer lang spesialetappe i morgentimene. Her er de viktigste begivenhetene i etappe 7:

 • 148 sykler starter (av 199 påmeldte fra starten).
 • Giovanni Sala (Italia), som lå på en 6. plass sammenlagt etter etappe 5, skadet seg hardt på gårsdagens etappe (6) at han måtte bryte årets Dakar-rally.
 • Sammenlagtleder fra etappe 6, Isidre Esteve Pujol (Spania) velter rett etter første sjekkpunkt og taper mange minutter. Noe må også ha skjedd etter sjekkpunkt 4. Pujol passerte sjekkpunkt 4 rundt 40 minutter etter lederen Sainct, men har i skrivende stund (20.45) ikke passert målstreken. Det betyr at han har mistet flere timer etter sjekkpunkt 4 og at Pujol vil rase nedover rankinglisten.
 • Fabrizio Meoni (Italia), som lå på en 4. plass sammenlagt etter 6. etappe, får problemer med bakhjulet (muligens en punktering) og taper mye tid. Meoni kommer inn på en 34. plass og rykker ned til en 18. plass sammenlagt.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer