Ullevålseter rykker opp

DAKAR - 8. ETAPPE - MC: Pål Anders Ullevålseter er oppe på en femteplass sammenlagt, etter en usedvanlig vanskelig og strabasiøs etappe. Lagkamerat PG Lundmark gjør det også svært godt.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at den åttende spesialetappen kun var 355 kilometer lang, brukte bestemann, Nani Roma (Spania) hele 5 timer, 38 minutter og 7 sekunder. Til sammenligning brukte bestemann (Richard Sainct, Frankrike) bare en drøy time mer på 7. spesialetappe. Dette til tross for at sjuende spesialetappe var dobbelt så lang (701 kilometer) som den åttende.

Tøff etappe

Årsaken er selvsagt at den åttende etappen var særdeles vanskelig. Ikke bare var den vanskelig å navigere, i tillegg var sanden uvanlig løs, noe som førte til at svært mange deltakere kjørte seg fast om og om igjen. Med tanke på at førerne hadde så store problemer med navigeringen på denne etappen, skal det bli spennende å se hvordan det går i etappe 10 og 16, der bruk av GPS ikke er tillatt.

59 har gitt seg

140 motorsykler stilte til start i åttende etappe. Dermed har det så langt vært et frafall på hele 59 motorsykler siden starten i Frankrike.

Dette var de viktigste begivenhentene i åttende etappe:

  • Nani Roma (Spania) tar sin andre etappeseier med tiden 5.38.07, og bruker drøye 30 minutter mer enn raskeste bil. Dette er imponerende, med tanke på at motorsyklistene ikke kan støtte seg på egne kartlesere, slik bilførerne kan. Roma rykker opp i ledelsen også sammenlagt, på bekostning av Cyril Despres (Frankrike).
  • Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.