Ultra-eksklusiv Mercedes på markedet

Disse to Mercedesene er allerede klassikere.

Ultra-eksklusiv Mercedes på markedet
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en fantastisk Mercedes. Eller rettere to. Det dreier seg nemlig om en CLK GTR coupé og en CLK GTR roadster, og de skal selges på auksjon i oktober. Begge er registrerbare for vei, og det er to av i alt 26 eksemplarer som ble bygget på slutten av 1990-tallet - ett av dem ble laget for Mercedes' eget museum; 25 eksemplarer for salg.

Roadster og kupé

For å få racing-serien godkjent etter FIA-reglementet måtte det nemlig bygges 25 gateversjoner av bilen - som for øvrig skulle konkurrere i FIA GT1-kategorien. Fem av bilene var åpne - roadsteren vi ser her er nummer to av de fem. Resten var lukkede kupé-utgaver.

Verdens dyreste i sin tid

Da disse bilene ble bygget var de helt offisielt, ifølge Guinness' rekordbok, verdens dyreste biler godkjent for bruk på vei. Med datidens pundkurs var nyprisen cirka 13 millioner kroner for kupéen og rundt 17 millioner for roadsteren (ingen avgifter inkludert).

Motoren er AMGs 6,9-liters selvpustende V12-motor. Den er koblet til en sekstrinns sekvensiell girkasse med ratthendelbetjening. Maksimal effekt er 612 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer