Ulykker med selvkjørende biler

Allerede har fire av nesten 50 selvkjørende biler i California vært innblandet i uhell.

GOOGLE-BIL: Her ser vi en selvkjørende Lexus testbil på Shoreline Boulevard i Mountain View i California. Tre slike biler har vært involvert i mindre alvorlige trafikkuhell, i tillegg til én Audi Q5 testbil, melder Associated Press. Foto: NTB/SCANPIX
GOOGLE-BIL: Her ser vi en selvkjørende Lexus testbil på Shoreline Boulevard i Mountain View i California. Tre slike biler har vært involvert i mindre alvorlige trafikkuhell, i tillegg til én Audi Q5 testbil, melder Associated Press. Foto: NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i september i fjor at delstaten California i USA tillot testing av selvkjørende biler på offentlig vei. Dette fikk vi selv anledning til å benytte oss av kort tid etterpå da vi fikk prøve en selvkjørende testbil fra Mercedes-Benz.

Google har allerede i flere år arbeidet med å utvikle biler som kan kjøre av seg selv med det endelige målet at men skal kunne la seg transportere av helt autonome kjøretøyer i trafikken, uten engang å behøve ratt eller pedaler.

Også Volvo

Flere bilprodusenter arbeider også med en målsetning om å kunne la bilene kjøre mer eller mindre av seg selv, i det minste i noen områder og i gitte situasjoner. For eksempel Volvo, som lot oss sitte på i en Volvo S60 på autopilot i trafikken i Göteborg for allerede et år siden.

Lav alvorlighetsgrad

Det har gått noen måneder siden tillatelsen ble gitt i California, men allerede meldes det om de første trafikkuhellene, kan nyhetsbyrået Associated Press (AP), opplyse. Heldigvis har ikke ulykkene vært av det alvorlige slaget og dessuten var det bare to av hendelsene som skjedde mens bilene kjørte seg selv - i de andre to tilfellene var det den fortsatt obligatoriske personen bak rattet som kjørte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer