Ulykker mellom bil og MC:Vær på vakt!

Motorsyklistene er vanskelige å se i trafikkbildet. Mange ulykker kunne vært unngått dersom bilførerne hadde vært mer våkne.

Ulykker mellom bil og MC:Vær på vakt!
Publisert

Det er like uventet hvert år på denne tiden. For når sommeren kommer får vi bilister plutselig en helt ny gruppe trafikanter å forholde oss til. Med sol og varme følger nemlig de lærkledde menn og kvinner på sine summende motorsykler. Dessverre kan møtet mellom bil og MC bli i hardeste laget.

Feilbedømmer avstanden

-- En typisk ulykke der bilisten har skylden, skjer når bilisten skal svinge til venstre inn på en hovedvei og det kommer en motorsykkel fra høyre. Fordi motorsyklistene er mindre enn andre trafikanter er det vanskeligere å bedømme hastighet og avstand på dem. Mange bilister tror motorsyklisten er lenger unna enn det han eller hun faktisk er, og da smeller det, forteller Jack Andreassen ved Sinsen Bil og MC skole AS i Oslo.

Kø og motorvei

En annen typisk ulykkessituasjon skjer i kø. Da kjører ofte motorsykisten mellom rekkene.-- I slike situasjoner er det viktig at bilisten er oppmerksom på blindsonene ved feltskifte. Der kan det nemlig skjule seg en MC, forteller Andreassen.

Men det er ikke bare ved køkjøring at feltskifte kan være til fare for motorsyklisten. Det gjelder også ved vanlig kjøring på motorvei og firefeltsvei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer