Under fem kroner literen

Har du tenkt deg på bilferie i sommer? Da bør du legge turen innom Luxembourg, som kan friste med super-lave bensin- og dieselpriser.

Publisert
Sist oppdatert

EU-medlemmet Luxembourg, en av kontinentets minste stater, kan nemlig skilte med Europas laveste dieselpris - 4,73 kroner per liter.

Også bensin er svært billig i det lille fyrstedømmet. Luxembourg er sammen med Tsjekkia den eneste staten i vår oversikt som har bensinpriser under 6 kroner literen.

Verdt et besøk

Luxembourg er i seg selv et vakkert lite land, som er vel verdt et besøk. Men du kan få glede av de lave drivstoffprisene selv om du ikke har planer om å feriere i selve Luxembourg. Det lille landet, som forøvrig har tatt i bruk Euroen, grenser nemlig mot populære ferieområder i både Belgia, Frankrike og Tyskland.

Billig i Øst-Europa og Alpene

Men det er ikke bare Luxembourg som kan skilte med lave bensinpriser. Du kan blant annet fylle tanken for under 7 kroner literen i flere østeuropeiske land, deriblant Tsjekkia, Slovenia og Polen. Også i alpelandene Sveits og Østerrike slipper du unna med under 7 kroner literen.

Populære ferieland som Frankrike, Italia og Tyskland er imidlertid noe dyrere. I disse landene må du belage deg på å betale rundt 8 kroner literen for bensinen. Nederland, som har en bensinpris på 8,78 kroner er til og med dyrere enn Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer