Under huden på AMG

Idag fyller AMG 42 år. Fra et tomanns "bakgårdsverksted" har det utviklet seg til å bli en verdifull komplementær merkevare for Mercedes.

Her settes alle AMG-motorene sammen for hånd etter prinsippet: En motor, én mann. (Vi så ingen kvinnelige arbeidere i fabrikken). Arbeideren går fra arbeidspost til arbeidspost med trallen sin og henter deler, skrur og føyer sammen, smører og registrerer aktiviteten i datasystemet. Når motoren er ferdig etter cirka tre timers arbeide, setter han på metallplaten som bærer hans signatur. Det bygges cirka 20.000 motorer her hvert år.
Her settes alle AMG-motorene sammen for hånd etter prinsippet: En motor, én mann. (Vi så ingen kvinnelige arbeidere i fabrikken). Arbeideren går fra arbeidspost til arbeidspost med trallen sin og henter deler, skrur og føyer sammen, smører og registrerer aktiviteten i datasystemet. Når motoren er ferdig etter cirka tre timers arbeide, setter han på metallplaten som bærer hans signatur. Det bygges cirka 20.000 motorer her hvert år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AFFALTERBACH (DinSide Motor): "Værsågod, her har De nøkkelen til en Mercedes SL 65 AMG. Roadsteren har en seksliters V12 biturbo-motor på 612 hestekrefter og er ganske rask. Autobahn sørover fra Stuttgart er i den retningen. Vi vil anbefale å kjøre med taket nedfelt i dette flotte været. Vi ønsker Dem en fin ettermiddag!"

Tysk visitt

Nei, vi drømmer ikke - det er faktisk sant. I dag er vi på besøk hos Mercedes' sportslige avdeling - Mercedes-AMG GmbH, og vi kan legge ut på første prøvekjøring av en av de heftigste modellene de har å by på der i gården - og det vil ikke si så rent lite. Selve prøvekjøringen er ikke hovedtema for denne artikkelen; vi konsentrerer oss her om erfaringen det var å møte noen av folkene som muliggjør slike fantastiske bilopplevelser.

Når det er sagt ble vi ganske frustrert da nøklene måtte leveres tilbake etter å ha prøvd nevnte SL 65, ML 63, CL 63 og C 63 T både på landeveier og motorveier i Stuttgart-området. Alle disse bilene oppleves svært fjernt fra "taxi"- eller "mann-med-hatt"-stempelet Mercedes ofte belemres med og besøket på AMGs motorproduksjonsenhet og i Performance Studio var en spennende måte å bli kjent med bakgrunnen for disse bilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer