Disse bilene er enklest å stjele

Undersøkelse avslører hvilke biler som er tyvenes favoritter

Kjører du Årets bil i Europa 2017? Den er ifølge svenske forsikringsselskap blant de aller enkleste bilene å stjele.

KOM DÅRLIG UT: Årets bil i Europa 2017, Peugeot 3008 SW, viste seg å være blant de enkleste bilene å både bryte seg inn i og stjele, ifølge undersøkelsen. Foto: Fred Magne Skillebæk
KOM DÅRLIG UT: Årets bil i Europa 2017, Peugeot 3008 SW, viste seg å være blant de enkleste bilene å både bryte seg inn i og stjele, ifølge undersøkelsen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De svenske forsikringsselskapene er sammen i et såkalt «New Vehicle Security Assessment Program» (NVSA), der de tester hvor vanskelig eller lett det er å bryte seg inn i eller å stjele nye biler.

Totalt har 172 bilmodeller nå blitt testet, I tabellen under vil du i tillegg til Peugeot, Dacia-, Subaru-, Suzuki- og Ford-modeller finne både Honda, Mazda og Mercedes-Benz.

Straffet for ikke å stille opp

De tre sistnevte får automatisk karakteren én stjerne, siden de ikke har villet framstille bilene sine til testen hos NVSAs eksperter.

Det er ikke gode nyheter for Honda, Mazda og Mercedes. Mercedes-Benz har nok å bekymre seg for, etter at 774.000 biler nå tilbakekalles og utvalgte modeller har fått salgs- og utleveringsstopp - også i Norge.

Men det er også ille for Peugeot, som kun får to stjerner på tre modeller i testen. Det gjelder blant annet SUV-en 3008, som ble kåret til Årets Bil i Europa i 2017.

En stjerne er dårligst, fem er best. Honda, Mazda og Mercedes ønsker ikke å framstille sine biler for testing og får dermed automatisk én stjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer