Ungdommelig Golf-alternativ prøvekjørt

Volkswagen lanserer et spennende alternativ til Golf, kort tid før neste generasjon av den populære kompaktklassebilen vises.

Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dinside Motor): Scirocco er et resultat av den tøffe konseptbilen Iroc som ble vist på Paris-utstillingen høsten 2006. Nå, nesten to år senere, er det ferdige resultatet klart for veien. Vi dro til Portugal for å se om dette er noe annet enn en Golf i et litt mer spennende karosseri.

Historie

Men først litt historikk. For Scirocco er nok et navn som vekker assosiasjoner hos de fleste av oss. Første generasjon Scirocco ble nemlig lansert så tidlig som i 1974. Andre generasjon kom i 1981 og ble produsert frem til 1992. Siden den gang har navnet fått hvile og Corrado ble i stedet brukt som betegnelse på Volkswagens kompakte kombikupé. Men også denne ble avviklet for om lag tretten år siden.

Det er derfor på tide med et nytt og mer ungdommelig alternativ til Golf. Men gir Scirocco deg egentlig noe mer, eller kanskje rettere sagt, noe annet enn den velkjente kompaktklassebilen?

Frekk design

Det korte svaret er både ja og nei. Først kort om designen. Denne er definitivt annerledes. Både den småfrekke fronten, profilen, den kraftige skulderlinjen, og den Volvo C30-inspirerte hekken skiller seg ganske markant fra dagens Golf. Vi regner nok med at neste generasjon som ligger et par måneder etter Scirocco i løypa, vil ha tydeligere trekk fra sistnevnte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer