Ungdommelig Mercedes

Mercedes vil lansere billigere sportsbil for yngre kjøpere.

Publisert
Sist oppdatert

Det australske bilmagasinet Drive rapporterer at en Mercedes-innsider har betrodd dem at en liten roadster, posisjonert i segmentet under SLK, er under forberedelse og skal presenteres i 2012.

Se store bilder av Mercedes Vision SLA her!

Basert på ny A-klasse

Hensikten med en slik modell skal være å tiltrekke merket nye og yngre kjøpere. Det betyr også at bilen vil bli relativt rimelig i forhold til kupéene og kabrioletene Mercedes har kunnet tilby så langt. For å realisere dette vil den nye modellen være basert på neste generasjon A- og B-klassenes forhjulsdrevne og kompakte plattform.

Visjon fra 2000

Bildene vi viser her er av konseptbilen Vision SLA som ble vist for så mye som ni år siden, men som har et såpass tidløst preg at den godt kunne tjene som inspirasjon når det gjelder nykommerens design. Det var for øvrig å utvikle en roadster- eller sportsversjon basert på utgående A-klasse da denne hadde en høybygd struktur plassert på et såkalt "sandwich"-type gulv. Denne typen plattformstruktur passer dårlig til lave sportsvogner både grunnet høyden og vekten. Derimot vil denne i fremtiden benyttes til kompakte biler med alternative drivstoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.