Unge bilførere krasjer mest

Unge bileiere har tre ganger så stor sannsynlighet for å komme bort i en ulykke som eldre sjåfører.

Det kan være lurt å ta det med ro de første årene bak rattet Foto: colourbox.com
Det kan være lurt å ta det med ro de første årene bak rattet Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er statistikk fra forsikringsselskapet IF som med all tydelighet viser trenden som mange har vært klar over lenge. I en pressemelding skriver den svenske avdelingen av forsikringsselskapet at førere under 25 år tre ganger så ofte skader bilen sin i ulykker som det sjåfører i aldersgruppen over 55 år gjør.

- Mange behøver tid og erfaring for å kunne håndtere ulike situasjoner og unngå ulykker når de er ute i trafikken, sier Dan Falconer, motorspesialist hos IF.

Dyrere forsikring

Risikoen knyttet til unge og uerfarne sjåfører har vært mye debattert og det er ikke sjeldent å høre forslag om å heve aldersgrensen for førerkort. Den økte ulykkesrisikoen resulterer i alle fall i økte forsikringspremier for personer i den aktuelle aldersgruppen.

Ferdigheter

Ofte pekes det på holdninger blant ungdom som den viktigste årsaken til det økte risikonivået. IF retter også søkelyset på ferdigheter blant førerne.

- Vi ser at alderen er den mest avgjørende faktoren. Eldre bilførere har en bedre evne til å bedømme ulike situasjoner i trafikken. En del kan oppfatte dette som provoserende, men vi ser det svart på hvitt i skadestatistikken at forskjellene er veldig store, sier Falconer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer