UP-sjefens tips

Unngå å møte UP i sommer

Sjekk UP-sjefens råd dersom du vil unngå å bli stoppet for å slå av en prat ... eller signere en bot i sommer.

SOMMER-ULYKKER: Sommeren er dessverre tiden da det skjer mange ulykker. Derfor er UP de neste ukene spesielt på utkikk etter bilister som kjører for fort, kjører i rus eller er uoppmerksomme bak rattet. Foto: UP
SOMMER-ULYKKER: Sommeren er dessverre tiden da det skjer mange ulykker. Derfor er UP de neste ukene spesielt på utkikk etter bilister som kjører for fort, kjører i rus eller er uoppmerksomme bak rattet. Foto: UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer vil trafikken på veiene våre bli større en noen gang. Norgesferie er corona-alternativet for mange og bilen valget når slektninger på Vestlandet skal besøkes, Lofoten skal oppleves eller severdighetene på Østlandet skal utforskes.

Også Utrykningspolitiet tar høyde for mye trafikk på veiene i sommer. De tar ikke ferie.

UPs prioriterte veier for overvåkning.

Mange sommerulykker

- Vi er på veien med mange patruljer i sommertrafikken. Dette er tiden på året da det erfaringsmessig skjer flest ulykker, derfor er det viktigere enn noen gang at vi er til stede og passer på, sier UP-sjef Steven Hasseldal til Dinside.

Han forteller at de har gjort analyser som konkluderer med at det blir mer trafikk enn vanlig på veiene i sommer. Han har denne klare oppfordring til bilistene:

- Senk skuldrene og start ferien når dere setter dere i bilen hjemme. Det er overraskende lite tid å spare på å stresse seg fram i trafikken. Det er snakk om sekunder per mil, heller enn minutter.

Legg bort mobilen

- Vi kommer til å ha spesielt fokus på fart, rus og uoppmerksomhet bak rattet de neste ukene. Uoppmerksomhet skaper mange ulykker. Skal du legge inn en kjørerute i navigasjonsanlegget, så gjør dette før du starter turen – ikke mens du kjører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer