Unngå disse dyre elbil-fellene

En brukt elbil kan være et billig og bra kjøp. Det er imidlertid seks ting du må sjekke for å unngå en dyr overraskelse.

BILLIG OG BRA BRUKT: Det er mange billige og bra brukte elbiler til salgs om dagen. Men det er en del ting du bør sjekke spesielt før du kjøper en brukt elbil. Foto: Rune Korsvoll
BILLIG OG BRA BRUKT: Det er mange billige og bra brukte elbiler til salgs om dagen. Men det er en del ting du bør sjekke spesielt før du kjøper en brukt elbil. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbudet av brukte, elektriske biler begynner å bli stort. Akkurat nå kan du velge mellom rundt 8 000 biler bare på Finn.no. Årsaken er at salget av nye elbiler her hjemme tok skikkelig av for tre-fire år siden. I tillegg har det dukket opp mange nye og spennende elbiler med god rekkevidde det siste året. Mange fristes derfor til å kjøpe nytt og legge den brukte ut for salg.

Nesten ny og billig

For deg som ønsker å kjøpe en brukt elbil, er det store tilbudet godt nytt. Du får mange biler å velge mellom og prisene presses. Blant de nyeste bilene som er annonsert for salg, er for eksempel en Hyundai Ioniq 2017-modell til 159 000 kroner.

Eller en 2015-modell VW e-Golf, som i flere år var Norges mest solgte elbil, til 129 000 kroner. Den er kjørt bare 52 000 kilometer.

En 2018-modell Nissan Leaf som er kjørt 39 000 kilometer, kan du kjøpe til 200 000 kroner, ferdig omregistrert.

Sikkert kjøp

I utgangspunktet er det mindre skummelt å kjøpe en brukt elbil enn en brukt bensin- eller dieselbil. En elbil har rett og slett færre tekniske komponenter som kan gå i stykker. Likevel er det en del ting du absolutt må sjekke før du skriver under kjøpekontrakten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.