Unngå disse dyre elbil-fellene

En brukt elbil kan være et billig og bra kjøp. Det er imidlertid seks ting du må sjekke for å unngå en dyr overraskelse.

BILLIG OG BRA BRUKT: Det er mange billige og bra brukte elbiler til salgs om dagen. Men det er en del ting du bør sjekke spesielt før du kjøper en brukt elbil. Foto: Rune Korsvoll
BILLIG OG BRA BRUKT: Det er mange billige og bra brukte elbiler til salgs om dagen. Men det er en del ting du bør sjekke spesielt før du kjøper en brukt elbil. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbudet av brukte, elektriske biler begynner å bli stort. Akkurat nå kan du velge mellom rundt 8 000 biler bare på Finn.no. Årsaken er at salget av nye elbiler her hjemme tok skikkelig av for tre-fire år siden. I tillegg har det dukket opp mange nye og spennende elbiler med god rekkevidde det siste året. Mange fristes derfor til å kjøpe nytt og legge den brukte ut for salg.

Nesten ny og billig

For deg som ønsker å kjøpe en brukt elbil, er det store tilbudet godt nytt. Du får mange biler å velge mellom og prisene presses. Blant de nyeste bilene som er annonsert for salg, er for eksempel en Hyundai Ioniq 2017-modell til 159 000 kroner.

Eller en 2015-modell VW e-Golf, som i flere år var Norges mest solgte elbil, til 129 000 kroner. Den er kjørt bare 52 000 kilometer.

En 2018-modell Nissan Leaf som er kjørt 39 000 kilometer, kan du kjøpe til 200 000 kroner, ferdig omregistrert.

Sikkert kjøp

I utgangspunktet er det mindre skummelt å kjøpe en brukt elbil enn en brukt bensin- eller dieselbil. En elbil har rett og slett færre tekniske komponenter som kan gå i stykker. Likevel er det en del ting du absolutt må sjekke før du skriver under kjøpekontrakten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer