Norgesferie i bil 2020

Unngå kilometer-tabben

I sommer skal nordmenn kjøre mer bil enn vi pleier - det byr på en ukjent problemstilling som plutselig kan bli veldig dyr.

POTENSIELL TABBE: Om du har avtalt å bare kjøre 8.000 årlige kilometer med forsikringsselskapet, men for eksempel kjørt 10.208 (som denne bilen har kjørt til sammen) kan det gjøre at du ikke får like god hjelp ved et eventuelt uhell. Foto: Øystein B. Fossum
POTENSIELL TABBE: Om du har avtalt å bare kjøre 8.000 årlige kilometer med forsikringsselskapet, men for eksempel kjørt 10.208 (som denne bilen har kjørt til sammen) kan det gjøre at du ikke får like god hjelp ved et eventuelt uhell. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har registrert bil i Norge har en avtalt årlig kjørelengde med forsikringsselskapet. I forsikringsavtalen estimerer du selv hvor mange kilometer du tror du kommer til å kjøre bilen i løpet av ett år.

For eksempel kan man velge 4.000 kilometer om man kjører lite, 12.000 om man kjører moderat eller over 20.000 kilometer i året om man kjører bilen mye. Forsikringen gjelder for den spesifikke bilen, så om du eller familien har flere, må dette spesifiseres for hver enkelt bil.

På de aller fleste bilene står totalt antall kjørte kilometer i bilens historie bak rattet. De færreste av oss startet året med blanke ark, men i forsikringen står det spesifisert hvor mange kilometer man kan kjøre i inneværende år. Mistenker du at du kommer til å kjøre over dette, er det enkelt å ta kontakt med forsikringsselskapet for å be dem øke tallet.

Norgesferie-fella

Kjører du over det du har avtalt, kan det få konsekvenser om du er uheldig og trenger å bruke forsikringen. Og det er det flere enn vanlig som kan gjøre i sommer.

- Bruker du vanligvis ikke bilen i sommerferien, er det fort gjort å kjøre lenger enn det du har avtalt i år, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer