Unngå kø i påsketrafikken

Påsken nærmer seg, og med den, den sedvanlige utfarten. Titusenvis av nordmenn, som ennå ikke er lei av vinteren, skal raskest mulig til fjells. Sjekker du trafikkmeldingene, kan du slippe de verste køene.

Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen vil nemlig sette inn store ressurser for å innhente løpende informasjon om trafikksituasjonen på de største utfartsveiene. I samarbeid med Utrykningspolitiet, satser Vegvesenet på å tilby påsketuristene oppdatert informasjon døgnet rundt.

Hvis du innhenter oppdaterte vegmeldinger og har et fleksibelt forhold til avreisetidspunkt, har du store muligheter til å unngå de verste køene. Vegmeldingene finner du på følgende steder:

Internett: http://www.vegvesen.no/paaske/ http://www.vegvesen.no/175/175.stm

NRK Tekst-TV:Side 350

Opplysningstelefon hos Statens vegvesen:Hele landet, tlf: 175 (vanlige tellerskritt)

Fjelloverganger

Selv om påsken er sen i år, bør du ta visse forholdsregler hvis du skal passere noen av de værutsatte fjellovergangene på din vei til påskefreden.

Fyll drivstofftanken full like før overgangen. Hvis du skulle bli stående fast i snøstorm kan det bli svært ubehagelig å gå tom for bensin.

Ta med slepetau slik at andre kan berge deg ut hvis du skulle bli stående fast. Et slepetau er også godt å ha hvis du skulle få motorhavari.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer