Pinse

Unngå pinse-fella

Pinsehelga kan by på mye kø og kaos.

BILKØ: Det forventes lange køer fredag 3. juni. Foto: Terje Bendiksby / NTB
BILKØ: Det forventes lange køer fredag 3. juni. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ventes mye trafikk i pinsen, fredag 3. juni blir trolig den mest traffikerte dagen denne pinsen.

Fremtind, som er forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, har gjennomført en undersøkelse hvor omtrent 1 million nordmenn har svart at de skal reise i pinsen. Mange skal på hytter ulike steder i landet. Dette vil sannsynligvis skape mye kø og kaos.

- Med økt aktivitet på veiene er det større risiko for ulykker. Vi nærmer oss dessuten årstiden hvor det normalt skjer flere dødsulykker. Det stiller enda større krav til oss – og vi må ta ansvar for egen atferd i trafikken, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind i en pressemelding.

Unngå disse tidene

Skal du ut og kjøre i pinsen bør du helst unngå å kjøre mellom kl. 12.00 til 16.00. Det er nemlig ved disse tidene at man folk flest er ute å kjører, viser kjøredata fra appen Smartbil.

Dataene er hentet fra om lag 6000 brukere av appen Smartbil, og viser når det har vært mest trafikk i pinsen de siste to årene, hvor grønt tilsvarer lite trafikk, mens rød betyr at det er mye trafikk. Dataene er hentet fra hele landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer