Unntak i tollregler om ”flyttebil”

Tollvesenet følger regelverket nøye. Likevel finnes det enkelte unntak i reglene, som kanskje kan hjelpe deg til å få med bilen hjem på flyttelasset.

Publisert

Du skal ikke tro at Tollvesenet ser gjennom fingrene når det gjelder oppfyllelse av kravene til å ta med seg bil avgiftsfritt til Norge ved innflytting. Oppfyller du ikke alle kravene, hjelper det ikke med tårer og fantastiske historier. Likevel finnes det enkelte unntak i regelverket, som kanskje gjør at du likevel kvalifiserer til avgiftsfritak eller –nedsettelse.

Utflyttet i mindre enn 5 år?

Hvis du har bodd utenlands og har vært meldt utflyttet fra Norge lengre enn i 2 år, samt oppfyller øvrige vilkår for ”flyttebil”, har du krav på nedsatt avgift når du flytter med deg et kjøretøy hjem til Norge. Fradraget fastsettes i følge bilens alder (f.o.m. første gang kjøretøyet ble registrert i offentlig register og frem til din innreise til eller bilens ankomst i Norge):

Bilens alder er over 1 år = 20% fradrag Bilens alder er over 2 år = 35% fradrag Bilens alder er over 3 år = 50% fradrag Bilens alder er over 4 år = 55% fradrag Bilens alder er over 5 år = 65% fradrag Bilens alder er over 6 år = 75% fradrag Veteranbil (30 år eller eldre) = avgift må betales, men husk at det er vesentlig lavere avgifter på innførsel av ”veteranbil” enn ”eldre bruktbil”. Dokumentasjonskravene for innføring av biler er dessuten mye enklere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer