UP og fartskontroller

UP arrangerer fartsmaraton

Onsdag blir det ifølge Utrykningspolitet ekstra mange fartskontroller, som en del av et europeisk samarbeid for å få ned farten på veiene.

LIVSFARLIG: I nesten 90 km/t velger sjåføren å kjøre forbi midt i en sving. UP frigjør videoen som et skrekkeksempel på hva vi ikke vil se på norske veier i sommer. Video: UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka vil det være ekstra sannsynlig å møte på Utrykningspolitiet langs norske veier:

Den europeiske trafikkpolitisamarbeidet ROADPOL samarbeider nemlig om gjennomføring av ekstra mange fartskontroller denne uka, og på onsdag arrangerer de «Speed Marathon» over hele Europa, inkludert i Norge.

- Fartskontroller dette døgnet er hovedprioritering. Politiet gjennomfører daglig fartskontroller og deltakelsen i Speed Marathon på onsdag er en videreføring av vårt arbeid. Dette døgnet er det en økt innsats fra politiet i 23 land i Europa, med nærmere 13.000 trafikkontroller, forteller UP-sjef Steven Hasseldal til Dinside.

Fart dødsårsak nummer en

ROADPOL jobber blant annet for å oppnå et sikrere veinett for alle brukere. De skriver på sine nettsider at fartsoverskridelser er en vanlig forekomst i alle europeiske land, og den viktigste dødsårsaken på veier i Europa. Nettopp derfor er dette overtredelsen de jobber aller mest målrettet mot.

Også i Norge vil denne uka, og onsdagen spesielt, være preget av ekstra mange fartskontroller, som en del av dette arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer