UP og fartskontroller

UP arrangerer fartsmaraton

Onsdag blir det ifølge Utrykningspolitet ekstra mange fartskontroller, som en del av et europeisk samarbeid for å få ned farten på veiene.

LIVSFARLIG: I nesten 90 km/t velger sjåføren å kjøre forbi midt i en sving. UP frigjør videoen som et skrekkeksempel på hva vi ikke vil se på norske veier i sommer. Video: UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka vil det være ekstra sannsynlig å møte på Utrykningspolitiet langs norske veier:

Den europeiske trafikkpolitisamarbeidet ROADPOL samarbeider nemlig om gjennomføring av ekstra mange fartskontroller denne uka, og på onsdag arrangerer de «Speed Marathon» over hele Europa, inkludert i Norge.

- Fartskontroller dette døgnet er hovedprioritering. Politiet gjennomfører daglig fartskontroller og deltakelsen i Speed Marathon på onsdag er en videreføring av vårt arbeid. Dette døgnet er det en økt innsats fra politiet i 23 land i Europa, med nærmere 13.000 trafikkontroller, forteller UP-sjef Steven Hasseldal til Dinside.

Fart dødsårsak nummer en

ROADPOL jobber blant annet for å oppnå et sikrere veinett for alle brukere. De skriver på sine nettsider at fartsoverskridelser er en vanlig forekomst i alle europeiske land, og den viktigste dødsårsaken på veier i Europa. Nettopp derfor er dette overtredelsen de jobber aller mest målrettet mot.

Også i Norge vil denne uka, og onsdagen spesielt, være preget av ekstra mange fartskontroller, som en del av dette arbeidet.

– Det blir både kontroller på hoved- og sideveier. Like mange patruljer som ellers, men denne uka har vi alle ekstra fokus på nettopp hastighet, forteller UP-sjefen til Dinside.

Senk farten - hver dag

Samtidig påpeker UP-sjefen at de har fart som prioritet hver dag.

- Manuelle og automatiske fartskontroller (fotobokser) gjennomfører UP hver dag hele året for å forebygge og avdekke fartsovertredelser, med det formål å redusere antallet drepte og hardt skadde.

Han påpeker at UP oppfordrer alle sjåfører om å overholde fartsgrensene, kjøre rusfri og være en oppmerksom sjåfør – hver dag, og ikke bare på onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer