Påsketrafikken

UP-sjefen: - Legg bort mobilen

Utrykningspolitiet er klar til å følge påskeutfarten på de store utfartsveiene. For å komme trygt fram til hytta, bør du følge rådene til UP-sjefen.

UNNGÅ ULYKKER: - Vi er på veien i påsketrafikken for å forebygge at det skjer ulykker og sørge for en rolig og grei trafikkavvikling, sier UP-sjef Steven Hasseldal. Foto: UP
UNNGÅ ULYKKER: - Vi er på veien i påsketrafikken for å forebygge at det skjer ulykker og sørge for en rolig og grei trafikkavvikling, sier UP-sjef Steven Hasseldal. Foto: UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor stor innvirkning på påsketrafikken coronarestriksjonene vil ha, er vanskelig å spå. Noen vil sikkert holde seg hjemme, mens mange fortsatt vil ta turen til hytta på fjellet eller ved sjøen. Utrykningspolitiet tar uansett høyde for at trafikken blir stor og prioriterer veistrekninger hvor det erfaringsmessig er mye trafikk.

De store hovedveiene

Det er på de store hovedveiene, der det erfaringsmessig er stort trafikkøkning i forbindelse med utfarten og hjemreisen, du har størst sjanse for å treffe på UP.

- Vi er på veien med patruljer i påsken, spesielt kommende helg, når utfarten er størst, og når alle skal hjem de siste dagene av påsken. Hovedformålet med kontrollvirksomheten er å forebygge lovbrudd som fører til alvorlige ulykker med drepte og hardt skadde, sier UP-sjef Steven Hasseldal til Dinside.

Senk skuldrene

De siste årene har vi vært forskånet for de store ulykkene i forbindelse med påsketrafikken, men UP-sjefen har likevel denne klare oppfordring til bilistene:

- Senk skuldrene og start ferien når dere setter dere i bilen hjemme. Det er overraskende lite tid å spare på å stresse seg fram i trafikken. Det er snakk om sekunder per mil, heller enn minutter, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.