UP-sjefen med klar beskjed

- Du tråkker litt ekstra på gasspedalen for å komme fort fram til hytta. Du sparer ingenting, men kan sette liv på spill, sier han.

40 SEKUNDER SPART: Klarer du å øke hastigheten til 100 km/t på en vei med fartsgrense 90, sparer du bare 40 sekunder per mil. Foto: UP
40 SEKUNDER SPART: Klarer du å øke hastigheten til 100 km/t på en vei med fartsgrense 90, sparer du bare 40 sekunder per mil. Foto: UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påskeutfarten byr ofte på stor trafikk og noen køer. Det er lett å bli utålmodig og gi litt ekstra gass for å ta igjen det tapte. Eller bare forsøke å komme seg raskere fram til hytta.

Men vet du hvor mye tid du sparer dersom du klarer å øke hastigheten til 100 km/t på en vei med fartsgrense 90? Og kanskje foretar et par forbikjøringer du ikke har helt kontroll på?

Bare 40 sekunder per mil er svaret. På fem mil kommer du to og et halvt minutt raskere fram. Det er hvis du klarer å øke gjennomsnittshastigheten din med ti kilometer i timen.

Sannsynligheten for at du klarer det er dessuten liten. Det skal svært mye til å øke gjennomsnittshastigheten over en lengre strekning så mye.

Kan koste deg 15 000

I tabellen ser du hvor lite du sparer per mil på å tråkke hardt på gasspedalen.

Kanskje må du opp i 130 km/t i perioder. Da er det verdt å nevne de nye bøtesatsene som ble innført fra nyttår. Er du «uheldig» å komme inn i en 60-sone i 85 km/t der politiet har tatt oppstilling med sine lasermåler, koster det deg nå 12 000 kroner.

Eller dersom du er «uheldig igjen» å passere en sivil politibil på motorveien i 36 km/t for fort og blir tatt, ryker du på 15 000 kroner. Sure penger på påskebudsjettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer