UP-sjefen vil ha mye høyere bøter for mobilbruk

UP-sjef Steven Hasseldal mener det er for billig med 1.700 kroner i bot for ulovlig mobilbruk i bil. Han vil minst ha en dobling av satsene.

HØYERE BOT: UP-sjefen vil at boten man får for mobilbruk i bil, dobles. Foto: NTB Scanpix
HØYERE BOT: UP-sjefen vil at boten man får for mobilbruk i bil, dobles. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

UP-sjef Hasseldal sier til Drammens Tidende at om han fikk bestemme, ville boten minst bli doblet. I tillegg ville du i verste fall fått tre prikker i stedet for dagens to.

Også Trygg Trafikk uttalte tidligere i år at de ønsker en kraftig økning på boten du får for mobilbruk i bil, nærmere bestemt 6.800 kroner. De ønsker også at man får tre prikker om man blir tatt. Også forsikringsbransjen mener boten man får er for lav.

– Ulovlig bruk av mobiltelefon i bil er fortsatt et stort problem. Det virker ikke som om boten i seg selv har hatt stor nok effekt. Det ville være fornuftig å øke den betydelig, sier han.

UP-sjefen tror for mange av landets bilister har brukt telefonen til å ringe eller sende eller motta tekstmeldinger mens de samtidig kjører.

Tall fra Statens vegvesens ulykkesanalyser viser at hele 3 av 10 dødsulykker i trafikken skjer på grunn av uoppmerksomhet - og at mobilen er en faktor som er med på å stjele oppmerksomhet - også når den er håndfri.

- Håndfri mobil er vel og bra, men heller ikke det er risikofritt. Vi heier litt ekstra på de som klarer å legge bort mobilen helt, og bestemme seg for å være helt til stede i kjøresituasjonen. Det krever øvelse, men vi vet at du kan klare det, uttalte Rita Aarvold i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer